top of page

Rondleidingen

Maandrondleiding

Elke 1e zaterdag van de maand is eer een gratis rondleiding voor wie geïnteresseerd is.


U kunt zich individueel of in groepjes hiervoor aanmelden via zwerfsteneneiland@studiomirjam.nl

Bij een minimaal aanmeldingen van 6 personen gaat de rondleiding door en zal Peter Enter (Gids) u van 11.00 - 12.00 uur alles vertellen over de historie van de Maarnse afgraving, het ontstaan van het Aardkundig Monument en over de verschillende stenen die op het eiland ten toon gesteld liggen.

U kunt dan ook kennis maken met onze twee bokken van het oerhollandse geitenras 'De Nederlandse Landgeit', dat nog niet zo lang geleden met uitsterven is bedreigd. Wij zullen u daar ook e.e.a. over vertellen. 

De bokken zorgen voor het maai- en snoeiwerk op het eiland en helpen ons zo het eiland mooi open te houden en de stenencollectie zichtbaar.


Alle donaties zijn van harte welkom om het eiland goed te kunnen onderhouden en de belangen van de stichting te kunnen blijven behartigen.

Rondleiding als Uitje

Een rondleiding op ons mooie eiland in de prachtige afgraving van Maarn, is ook zeer zeker een interessant onderdeel tijdens een familie-, bedrijfs-, vrienden- of schooluitje.


Voor kinderen hebben wij een speciale schatkist en leuke opdrachten n.a.v. het verhaal dat de Gids vertelt. Het is leerzaam, maar ook een heerlijke beleving voor kinderen. Op een gezellige manier, een beetje geschiedenis, een beetje aardrijkskunde, gemengd met heerlijk buiten in de mooie natuur van de Utrechtse Heuvelrug. U kunt een schooluitje óf het kinderfeestje van uw kind dan ook zeker aan ons toevertrouwen!


Wilt u een heerlijke middag buiten vertoeven, met familie, vrienden of collega's ...

Dan is een rondleiding op het Zwerfsteneneiland een echte aanrader, wellicht in combinatie met andere activiteiten, voor een leuk programma.


De kosten voor de rondleiding op afspraak bedragen € 5,00 p.p. (minimaal € 50,00 per groep). 

*

Er is een mooi boek over de historische- en aardkundige waarden van het Zwerfsteneneiland en haar omgeving, dat voor € 5,00 (na de rondleiding) desgewenst gekocht worden.

U kunt het ook bestellen; informatie hierover vindt u op de contact pagina.

*

Wanneer u graag de organisatie van uw 'UITJE ' uit handen geeft, kunnen wij dat voor u regelen; Een programma naar wens, inclusief een rondleiding op ons mooie eiland, gewenste catering en in combinatie met andere activiteiten!

Wij maken graag vrijblijvend een programmavoorstel met kostenplaatje voor u.


U kunt alle informatie verkrijgen via zwerfsteneneiland@studiomirjam.nl

Heel graag tot ziens op

het Zwerfsteneneiland te Maarn

bottom of page