top of page

Gastenboek

ONZE GASTEN en hun beleving!


... wanneer onze gasten geen bezwaar hebben tegen het plaatsen van foto's en/of tekst m.b.t. hun bezoek aan het Zwerfsteneneiland, vertellen wij u graag over de ervaringen en belevenissen op en rond het Zwerfsteneneiland Maarn

Ook namens onze bokken,

Hartelijk dank voor alle interesse en fijne bijdragen aan onze stichting.


Zonnige groet,

St. Vrienden van het Zwerfsteneneiland

Mirjam geplaatst op Apr 28, 2018 7:30 AM

Wat een heerlijke plek! Midden op de Utrechtse Heuvelrug, in een schitterend natuurgebied ... niet zomaar een eiland, met stenen, met een verhaal, met 2 lieve bokken 'Pjotter & Thomas', met krachtvelden, met een een gepassioneerde Gids 'Peter Enter' ... Kortom; Dit moet je beleven! Groeten Mirjam

8 maart 2022

Deze dag ontvingen wij Hans Oude Nijhuis met zijn vriendenclub. Zeer geïnteresseerd in al het Geologische moois op en rond ons Zwerfsteneneiland Maarn.

6 maart 2022

Zondag 6 maart mochten wij een leuke groep gasten, KNNV uit Woerden, rondleiden en vertellen over deze prachtige omgeving.

5 maart 2022

Op 5 maart vond onze 1e GRATIS maandrondleiding van 2022 plaats. We hadden een zeer leuke enthousiaste groep. Fijn om na alles wat wij mee hadden gemaakt weer iets positiefs op het Zwerfsteneneiland konden doen.

6 november 2021

Privé rondleiding Wendy van Brenk en haar gasten.

6 november 2021

GRATIS Maandrondleiding

En dan staat er ineens Floor en begeleid ons met haar Sjamanen drum. Super leuke toevoeging aan de rondleiding.

22 oktober 2021

OERAVOND rond het Zwerfsteneneiland Maarn - Beleefweek NPUH

Om 16.00 uur werden alle deelnemers, van 5 tot 66 jaar, bij het grote hek van de Zanderij Maarn, door inboorling Peter ontvangen. Hij nam de groep (34 pers.) mee naar de entree van het eiland, waar wat drinken en lekkers stond te wachten. 

Om 16.30 uur begon het spannende beleefprogramma op het eiland. Daarna gingen 3 groepen na elkaar via een leuke, leerzame en actieve speurtocht, op zoek (luisterend naar alle geluiden in het bos en 1 specifiek geluid) naar de vuurplaatsen, waar iedereen zijn eigen oermaal ging bereiden, boven het vuur, onder begeleiding van Sjamaan Ruud en Vuurman Arnoud. Toen iedereen een heerlijk maal voor zich had werd rond het vuur een spannend verhaal verteld door Bosvrouw Mirjam. De afsluiting van de beleving was in totale stilte en voor iedereen een klein presentje voor toekomstgeluk!

De reacties waren geweldig! "Wat een beleving", "Alles was leuk" en "wat een mooie omgeving en leuke tocht" etc.


Wij vonden het als organisatie zooooo leuk, dat we besloten hebben op 27 november nóg een OERAVOND te organiseren!

Iedereen bedankt voor je gezellige aanwezigheid!

9 Oktober 2021

Privé rondleiding Gerrit Grotentraast met oud-collega's van hem.

2 Oktober 2021

GRATIS Maandrondleiding

30 September 2021

Trouwdag Hans & Henriët! 's Morgens vroeg, eerst nog behoorlijk fris en bibberend door de frisse wind, maar wat later werd het toch een heerlijke foto-ochtend op en rond ons mooie eiland. Zo'n mooie plek voor een fotoshoot ... midden in ons mooie Nederland. Hans & Henriët, veel dank voor jullie keuze om onze locatie voor jullie trouwfoto's te bezoeken. Wij wensen jullie ALLE GELUK voor de toekomst samen!

23 September 2021

In het verlengde van de velddagen van de Universiteit Utrecht afgelopen zomer, werd vandaag het eiland een paar uur bezocht door de onderzoeksgroep van Professor Paul Mason | Chair in Petrology | Department of Earth Sciences | Utrecht University. 

Met de Petrologie-groep van professoren, doctoren, promovendi en master studenten hebben zij gebrainstormd over het eventueel inplannen van veldwerk op het Zwerfsteneneiland Maarn, in het jaarprogramma van de studenten. Hoe leuk zou dat zijn!! Dat is waar we het óók voor doen ... educatie en onderzoek ... en dan is dit een perfecte groep leerlingen die hun hart hier op kunnen halen. Zo zeiden zij afgelopen zomer.

Een leerzaam weetje:

Petrologie is een onderzoeksgebied binnen de geologie dat zich richt op het bestuderen van de samenstelling van gesteenten en de omstandigheden waaronder deze zijn ontstaan. Er zijn drie subdisciplines binnen de petrologie, overeenkomstig met de drie gesteente-typen: stollingsgesteente, metamorf gesteente en afzettingsgesteente.


17 September 2021

Wat een schitterende dag! Op alle fronten! De zon scheen, er kwam een prachtig bruidspaar in een hagelwitte limousine, Pjotter & Thomas in hun element en dit allemaal tijdens de TROUWSHOOT op en rond het Zwerfsteneneiland! Dank voor jullie keuze in onze locatie voor jullie trouwfoto's, Richard en Alicia van Straaten en heel veel GELUK samen!

11 September 2021

GRATIS Maandrondleiding

10 September 2021

Ter opening van het nieuwe seizoen van IVN en Geopark Amersfoort was er een avond bijeenkomst op het Zwerfsteneneiland met rondleiding, gastsprekers en brainstorm voor het komende jaarprogramma. Mooie plek en gezellige entourage voor deze gelegenheid!

31 Augustus 2021

Privé rondleiding met een verzorgde Picknick er na, voor de fam. Weiss. Wat een leuke ontmoeting en fijne interactie tijdens de rondleiding. En de zon was er gelukkig ook voor jullie. Daarna nog een mooie fietstocht naar Leersum. Al met al een heerlijke dag lijkt ons! Wie weet tot ziens!

27 Augustus 2021

Privé rondleiding met vriendengroep van Wil Vergoed. Fijn dat jullie op deze mooie plek naar Peter zijn verhaal hebben geluisterd. 

7 Augustus 2021 

GRATIS maandrondleiding

12 Juli 2021 

Privé rondleiding met de Familie Budel. Dank voor jullie enthousiaste aanwezigheid. Ook Pjotter & Thomas vonden het erg gezellig!

8 Juli 2021

Rondleiding met verzorgde Picknick voor het team van Stichting Landelijk Fietsplatform kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen. 

Na een heerlijke fietstocht en een interessante rondleiding door Peter, kon het team gezellig plaatsnemen op de picknickkleden en onder het genot van een luxe picknick in het warme zonnetje, bijpraten met elkaar. Daarna was er weer voldoende energie voor de volgende fiets etappe. Misschien wordt het Zwerfsteneneiland opgenomen in 1 van jullie fietsroutes (-:

Fijn dat we dit mochten organiseren voor jullie en graag tot nog eens!

3 Juli 2021 

GRATIS maandrondleiding

25 Juni 2021

Ieder jaar komt Wendela van Karbonkel uit Zeist met 1 of meer groepen voor een privé rondleiding naar het Zwerfsteneneiland. Zij is een trouwe en zeer enthousiaste gast bij ons! 

Dank je wel Wendela en .... tot volgend jaar!

Zomer 2021

Een paar keer per jaar komen onze 3 pony's Namish, Jimmy en Storm logeren bij Pjotter & Thomas. Zij zijn altijd erg blij als ze het pad weer omhoog mogen stuiven en helpen dan weer fijn in het onderhoud op het eiland. Zo houden zij met z'n 5ven het eiland mooi kaal van opschoot en gras. Geweldig toch? En dit zijn toch schitterende plaatjes!

24 Juni 2021

Schooluitje St. Bartiméus Onderwijs - brugklas Zeist

PROGRAMMA

Station 1) Annet Werkhoven - De geschiedenis van de afgraving en de spoorlijn.

Hoe is vanuit de voorlaatste ijstijd het ijs hiernaartoe gekomen en wat heeft het achtergelaten (Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en stenen) En wat is er allemaal op het terrein door de afgraving gebeurd.


Station 2) Peter Enter - Op zoek naar de grote broer en zus van de zwerfstenen.

Zien/voelen wat voor soort stenen er zijn, waar ze vandaan komen. Eerst bij de Entree (de oude draaischijf van de spoorwegen) en later op het eiland gaan de leerlingen op zoek naar de grote broer of zus van de kleine stenen.


Station 3) Mirjam van Oord - Stenen beschilderen

Stenen werden vroeger gebruikt om boodschappen door te geven. Denk aan de steen van Rosetta. De leerlingen krijgen ter plekke verf, kwasten en mogen een steen uitkiezen om zelf te beschilderen met een teken of tekens, of iets dat ze zelf mooi vinden.


Station 4) Eigen begeleider - Wandeling rond de plas (±20 min.) / wat groeit daar en wat hoor ik daar?

Onderweg verschillende bloemen plukken of fotograferen voor een collage te maken op school. Luisteren naar de verschillende vogels. Zoekopdracht: welke bladeren herkennen we op het werkblad?


Station 5) Eric de Quartel - Grondboren

Welke grondlagen kent deze plek? Op verschillende plekken kunnen grondboringen iets vertellen over de ouderdom en de grondlagen in het gebied. Kijken/voelen en vergelijken. 

WAT EEN LEUKE DAG!! Wie weet wel voor herhaling vatbaar volgend jaar!

Mei - Juni 2021

In Mei en Juni hebben 5 groepen (á zo'n 20 pers) 1e en 2e jaars Geologie-studenten van de Universiteit Utrecht op het Zwerfsteneneiland Maarn hun veldwerk gedaan. Zij verbleven 5 x 2 dagen, van 9.30 tot 17.00 uur, in zon en regen, op het eiland om daar de stenen te onderzoeken op afkomst en ontstaan.

Eigenlijk zou dit practicum in de Pyreneën plaatsvinden, zoals dat ieder jaar was, maar door Corona was dat niet mogelijk. Zo is de Universiteit bij ons terecht gekomen en hebben de studenten toch heerlijke Velddagen gehad. Het was geen buitenland, maar ze hadden het goed naar hun zin. De docenten waren zo enthousiast over deze mooie plek, dat ze het in hun schoolprogramma op willen nemen en jaarlijks terug willen komen met de studenten.


Wij vonden het SUPER dat het Aardkundig Monument voor dit educatieve doeleind werd en wordt ingezet.

Waarvoor veel dank!

5 Juni 2021

GRATIS maandrondleiding! 

3 April 2021

De eerste GRATIS maandrondleiding na de lange stilte door Corona! Wat HEERLIJK om weer zo'n grote groep over dit schitterende gebied te mogen vertellen en op het Zwerfsteneneiland rond te leiden.

27 Februari 2021

Verjaardagsfeestje Sascha Bolhuis

Met 7 jongens liepen de ouders via de super hoge trap, met 170 treden de Zanderij van Maarn in op weg naar het Zwerfsteneneiland.

Daar werden zij hartelijk ontvangen door Peter en Mirjam voor de rondleiding voor en op het eiland.

Er werden veel en super goede vragen gesteld door iedereen, waardoor er veel enthousiasme ontstond.

Tussen het vertellen door konden de jongens ook even lekker klimmen en klauteren en was er een drankje en wat lekkers voor iedereen. Na de rondleiding is het cluppie te voet via de andere zijde van de Zanderij weer teruggelopen naar huis. daar hing een tas met een klein cadeautje voor iedereen van het Zwerfsteneneiland Maarn aan de deur.

Super leuke activiteit voor een verjaardagsfeest!

Leuk dat jullie er waren

bottom of page